top of page

CENTAR

Stekni znanje brže

Stone balls perfectly balanced on top of each other

Strategija rada

Naš pristup utemljen je na strategiji celoživotnog učenja koje za cilj ima da naše polaznike uvek održava u toku sa veštinama i znanjima koje se traže na tržištu.

U vreme velike tehnološke transformacije, ovaj pristup je jedini održiv i nudi sigurnost u vreme velikih promena. Zbog toga ga se i mi strogo pridržavamo. Sledeće činjenice potvrđuju ovo pravilo:

Prva faza promena

Na osnovu studije čuvene konsultantske kuće PWC, već su vidljivi prvi obrisi efekta automatizacije na radna mesta. U ovoj dekadi, zvanoj "algoritmična faza" tehnološke revolucije, čak 3% radnih mesta će godišnje trajno nestati. Ovaj udarac biće najjači za tehnička i adiministrativna zanimanja.

Nova ekonomija 2030.

Ovaj tempo automatizacije će već do 2030. stvoriti potpuno novu ekonomiju, za koju su potrebna takođe i nova znanja. Čak 30% poslova koji danas postoje biće moguće zameniti mašinama. Za to vreme je potrebno biti spreman što pre.

Ugroženi poslovi

Čak 44% niskokvalifikovanih poslova će do 2030. biti u zoni visokog rizika da postanu suvišni. Učenje novih veština je jedina garancija i najodgovorniji pristup u osiguravanju svoje budućnosti.

Brzina promena

Sredinom 2030-ih procene govore da će preko 1/3 poslova biti u potpunosti moguće obavljati bez ljudske radne snage. Mašine su kroz godine sve sposobnije da zamenjuju ne samo fizički ili tehnički rad, već i određene aspekte intelektualnog rada sa razvojem veštačke inteligencije.

Nove šanse

Koliko god ova slika na prvi pogled delovala pesimistično, tokom tehnoloških revolucija otvaraju se i nove mogućnosti. Naša strategija služi da vam pomogne da se kroz učenje novih veština i sami transformišete za novu ekonomiju. Stekni potrebna znanja brzo i hrabro uđi na novo tržište rada.

Strategija koja radi za vas

Uz naš jasan plan i pristup budi i ti ispred drugih. Od gledanja ka zanimanjima i ekonomiji iz prošlosti usmeri svoj fokus na zanimanja i ekonomiju budućnosti. Mi imamo strategiju kako da to efikasno postignemo zajedno. To je strategija koja radi za vas!

bottom of page